(untitled) (Modern education and development, 2025)
ushbu maqolada shaxs va tolerantlik tushunchalari, ularning mohiyati va o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Shaxs – bu ijtimoiy munosabatlar asosida shakllangan individuallik bo‘lib, uning rivojlanishida biologik, ijtimoiy va ma’naviy omillar muhim ahamiyat kasb etadi. Tolerantlik esa boshqa insonlarning fikr, e’tiqod, millat va madaniyatiga hurmat bilan munosabatda bo‘lish qobiliyatidir. Tolerantlikning diniy, milliy, madaniy va ijtimoiy shakllari hamda ularni rivojlantirish tamoyillari bayon etildi. Shuningdek, tolerantlikning shaxs rivojlanishiga ijobiy ta’siri, jamiyatdagi nizolarni kamaytirishi va ijtimoiy uyg‘unlikni ta’minlashdagi roli yoritiladi. Maqola tolerantlik madaniyatini rivojlantirishning muhimligini ta’kidlab, har bir inson o‘zida bag‘rikenglik fazilatlarini shakllantirish zarurligini asoslaydi.