(untitled) (Modern education and development, 2025)
Transport tarmog‘ini shahar hududlarida oqilona taqsimlash va turli xildagi shahar transportlari orasida yo’lovchilar tashishni muvofiqlashtirishda yo‘nalishlarni iloji boricha yo’lovchilar qatnovi uchun zarur bo‘lgan vaqtni tejash, ya’ni uni minimal bo‘lishi, harakat muntazamligi va tekisligini hisobga olib, yo‘nalish larning to‘g‘ri chiziqli bo‘lishiga erishish lozim. Bunday talablarning bajarilishi uchun harakatni eng qisqa yo‘nalish buyicha (amalda mavjud yo‘l va ko‘chalarni hisobga olib), aholi zich yashaydigan va markazni chetki tumanlar bilan birlashtiruvchi hamda turli xil, tutashuvchi yo‘nalishlar tashkil etish tavsiya etiladi.