(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada giyohvandlikning deviant xulq-atvor shakli sifatida tahlili olib borilgan. Giyohvandlikning kelib chiqish sabablari, uning shaxs va jamiyatga ta’siri, shuningdek, bu illatning oldini olish bo‘yicha takliflar ko‘rib chiqilgan. Maqolada giyohvandlikning psixologik, ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy omillari atroflicha yoritilgan hamda uning natijasida yuzaga keladigan ijtimoiy ajralish, jinoyatchilik va sog‘liq muammolari tahlil qilingan. Shuningdek, muammoni bartaraf etish bo‘yicha huquqiy, tarbiyaviy va reabilitatsiya choralari taklif qilingan. Tadqiqot natijalari giyohvandlikka qarshi kurashda ta’lim va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.