(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda mehribonlik uylari tizimi, ularning faoliyati, mavjud muammolar va takomillashtirish yo‘llari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Mehribonlik uylari yetim va ota-ona qaramog‘isiz qolgan bolalar uchun muhim ijtimoiy muassasa hisoblanadi. Bolalarga ta’lim, tarbiya va kasb-hunar o‘rgatish orqali ularning kelajagi ta’minlanadi. Shu bilan birga, maqolada mehribonlik uylari duch kelayotgan asosiy muammolar, jumladan, oila muhiti yetishmovchiligi, ijtimoiy integratsiya qiyinchiliklari va moliyaviy resurslarning yetishmovchiligi muhokama qilinadi. Muammolarni hal etish uchun oila muhitini yaratish, psixologik va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimini kuchaytirish, kasbiy ta’limni rivojlantirish va homiylik dasturlarini kengaytirish taklif etiladi. Maqola mehribonlik uylarining bolalar hayotidagi o‘rni va ularning kelajagini yaxshilash yo‘llarini tahlil qilishga qaratilgan.