(untitled) (Modern education and development, 2025)
Korrupsiya sportning adolat tamoyillariga putur yetkazib, moliyaviy firibgarlik, kelishilgan o‘yinlar va mansabdor shaxslarning suiiste’moli kabi ko‘rinishlarda namoyon bo‘ladi. Doping esa sportchilarning g‘alabaga noqonuniy yo‘l bilan erishishiga sabab bo‘lib, nafaqat adolatli raqobatga, balki sportchilarning sog‘lig‘iga ham jiddiy xavf tug‘diradi. Maqolada ushbu muammolarning sabablari, oqibatlari va ularni bartaraf etish bo‘yicha xalqaro tashkilotlarning sa’y-harakatlari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, sportning pokligini saqlash uchun amalga oshirilayotgan qonuniy choralar ham tahlil qilinadi.