(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada davlat moliyasi statistik ko‘rsatkichlar tizimi chuqur tahlil qilinadi. Davlat moliyasi mamlakatning iqtisodiy barqarorligini ta’minlash va taraqqiyotiga yordam berishda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Shu sababli, moliyaviy ma’lumotlarning ishonchliligi va aniqligi statistik ko‘rsatkichlarning to‘g‘ri shakllantirilishi va qo‘llanilishiga bevosita bog‘liqdir. Maqolada davlat moliyasining asosiy statistik ko‘rsatkichlari, ularning ahamiyati, qo‘llanilish sohalari va o‘rni mufassal ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, davlat byudjeti, soliq yig‘imlari, davlat qarzi, byudjet taqchilligi va boshqa muhim iqtisodiy ko‘rsatkichlarning statistik tahlili va ularning mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rni muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari davlat moliyasi statistikasini boshqarish va uni takomillashtirish yo‘nalishida amaliy tavsiyalar ishlab chiqish uchun asosiy manba sifatida foydalidir.