(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada O’zbek folklorida tabiat va inson an’analari va qadriyatlarining o’zaro aloqasi va muhimligi ko’rib chiqiladi. O’zbek xalqining tabiatga bo’lgan yondashuvi, tabiat va uning elementlari bilan bog’liq urf-odatlar va an’analar folklor asarlarida keng yoritilgan. Tabiat inson hayoti, madaniyati va qadriyatlari bilan chambarchas bog’liq bo’lib, xalq naql va hikoyalari orqali o’z ifodasini topadi. Tabiatning o’zgarishlari, uning sezilarli jihatlari va insonning tabiatga bo’lgan mas’uliyatiga oid qadriyatlar xalq folklorida muhim o’rin egallaydi. Maqola O’zbek folkloridagi tabiat va inson munosabatlarini, bu aloqalarning etnografik va madaniy jihatlarini tahlil qiladi.