"NOTO‘LIQ OILADA BOLA SHAXSINI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY-PEDAGOGIK TIZIMI" (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola noto‘liq oilalarda tarbiyalangan bolalar shaxsiyatining shakllanish jarayonini o‘rganadi va bu jarayonda ijtimoiy-pedagogik tizimning o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Noto‘liq oila sharoitida bola o‘zining ijtimoiy va psixologik rivojlanishida ba'zi qiyinchiliklarga duch keladi. Shu sababli, o‘qituvchilar, psixologlar, ijtimoiy xodimlar va boshqa mutaxassislar birgalikda ishlashlari zarur. Maqolada, shuningdek, oilaviy ta’lim muhitining bolalar uchun zarur shart-sharoitlarni yaratishdagi roli, pedagogik yondashuvlar, ijtimoiy xizmatlar tizimining bolalar psixologiyasiga ta’siri, hamda shaxsiyatni shakllantirishdagi muhim omillar haqida batafsil ma’lumot berilgan.