O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY PEDAGOGIKANING PAYDO BO‘LISHI MADANIY-TARIXIY, IJTIMOIY-HUQUQIY SHART–SHAROITLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda ijtimoiy pedagogikaning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etgan madaniy-tarixiy hamda ijtimoiy-huquqiy omillar tahlil qilinadi. Ijtimoiy pedagogikaning shakllanishi qadimiy davr an’anaviy tarbiya usullari, madrasalar faoliyati, jadidchilik harakati, sovet ta’lim tizimi va mustaqillikdan keyingi islohotlar bilan bog‘liq ekanligi yoritiladi. Mustaqillik yillarida qabul qilingan qonunlar, mahalla institutining ahamiyati va zamonaviy ta’lim jarayonlari doirasida ijtimoiy pedagogikaning rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston ta’lim tizimida ijtimoiy pedagogikaning roli va istiqbollarini ochib berishga xizmat qiladi.