"DEVIANT XULQ-IJTIMOIY PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA" (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola deviant xulqning ijtimoiy pedagogik muammo sifatida ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada deviant xulqning ta'rifi, uning turlari va jamiyatdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, deviant xulqning yuzaga kelishiga ta'sir etuvchi ijtimoiy, psixologik va madaniy omillar ko‘rib chiqiladi. Yoshlar orasida deviant xulqning ko‘payishi pedagogik faoliyatni yangi yondoshuvlar bilan boyitishni talab qiladi. Mualliflar deviant xulqning oldini olish va tuzatishda erkin kommunikatsiya, preventiv choralar va pedagogik yondoshuvlarning ahamiyatini ta'kidlaydilar. Maqolada, shuningdek, o‘qituvchilar va pedagoglarning deviant xulq bilan kurashishdagi roli va ijtimoiy yordamning zarurligi haqida fikrlar keltiriladi. Umuman olganda, maqola deviant xulqning yoshlar tarbiyasidagi muhim pedagogik muammo ekanligini va uning yechimi uchun kompleks yondoshuvlar zarurligini ko‘rsatadi.