YASHIL IQTISODIYOT (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy dunyoda ekologik muammolar va iqlim o'zgarishlari butun jahon miqyosida muhim talablarni shakllantirib, mamlakatlarga barqaror ishlab chiqarish va resurslardan samarali foydalanishga o'tishni taqozo etmoqda. O'zbekiston ham “yashil” iqtisodiyot tamoyillariga asoslangan rivojlanish strategiyasi orqali iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik muammolarni hal qilishga intilmoqda. Bu maqolada yashil iqtisodiyot tushunchasi, uning O'zbekiston uchun ahamiyati, mavjud muammolar va istiqbollari tahlil qilinadi.: В современном мире экологические проблемы и изменения климата формируют важные глобальные требования, заставляя страны переходить к устойчивому производству и эффективному использованию ресурсов. Узбекистан также стремится решить экономические, социальные и экологические проблемы через стратегию развития, основанную на принципах «зеленой» экономики. В данной статье анализируются понятие «зеленая экономика», его значение для Узбекистана, существующие проблемы и перспективы.