OILA ICHIDAGI IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XAVF OMILLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada oila ichidagi ijtimoiy-psixologik xavf omillari tahlil qilinadi. Oila, jamiyatning asosiy va eng muhim tuzilmasi bo‘lib, uning ichki muhitida ro‘y beradigan ijtimoiy va psixologik omillar yoshlar va bolalarning psixologik holati, shaxsiyati va jamiyatga integratsiyasi uchun muhim ahamiyatga ega. Oila ichidagi ijtimoiy-psixologik xavf omillari orasida kommunikatsiya buzilishi, zo‘ravonlik, psixologik va jismoniy suiiste’mol, xotin-qizlarga nisbatan diskriminatsiya va boshqa omillar mavjud. Bu omillar nafaqat oila a’zolari orasidagi munosabatlarga ta’sir qilishi, balki jamiyatdagi kengroq ijtimoiy muammolarni ham yuzaga keltirishi mumkin. Ushbu maqolada oila ichidagi xavf omillarining ijtimoiy-psixologik ta’siri, ularning yuzaga kelish sabablari va unga qarshi kurashish yo‘llari muhokama qilinadi.