MIGRATSIYA JARAYONLARINING O‘ZIGA XOS TASNIFI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola so‘nggi yillarda dunyoda yuz berayotgan jadal o‘zgarishlar barobarida migratsiya jarayonlarining globallashuvi jahon jamoatchiligini keng tashvishga solayotgan muammolardan biriga aylanayotganligi,  bu borada Xalqaro migratsiya tashkiloti tomonidan Birlashgan Millatlar Tashkilotining Qochqinlar bo‘yicha agentligi tomonidan amalga oshirilayotgan ishlar  borasidagi ma’lumotlar tahliliga bag‘ishlangan.