ГИЛАМДЎЗЛИК-АСРЛАРГА ТЕНГДОШ АНЪАНА (Modern education and development, 2025)
Ушбу  мақолада  гиламчилик  тарихи, ривожланиши, турлари ҳақида ёритиб   берилган. Унинг      ҳудудлари   ва   тараққий   этиш   босқичларини   фарқлари тўғрисида сўз борган. ХIХ -ХХ асрда гиламлар тўқишда  ишлатиладиган  ўсимликлар (пахта,  зиғир,  жун)  толалари,  жун (қўй, эчки,  туя  жуни)дан  тайѐрланган  иплар  ҳақида  ёритилган.  Гиламдўзлик санъатининг инсон ҳаётига кириб келиши, нима мақсадларда қўлланилишига тавсиф берилган.