O‘ZBEK VA YAPON TILLARIDAGI KELISHIK TIZIMI: QIYOSIY TAHLIL (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va yapon tillaridagi kelishik tizimi qiyosiy tahlil qilinadi. O‘zbek tilida kelishik maxsus qo‘shimchalar orqali ifodalanadi, yapon tilida esa bu vazifani 格助詞 (kaku joshi) deb ataluvchi partikllar bajaradi. Tadqiqot davomida ushbu ikki til tizimidagi grammatik farqlar va o‘xshashliklar o‘rganiladi. Shuningdek, kelishik kategoriyasining sintaktik va semantik jihatlari ham ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalari yapon va o‘zbek tillarining grammatik tuzilishini tushunishda hamda tarjima jarayonlarida foydali bo‘lishi mumkin.