YASHIL IQTISODIYOT VA SOLIQ SIYOSATI: MUAMMOLAR, YECHIMLAR VA KELAJAK STRATEGIYALARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada yashil iqtisodiyotga oid soliq tizimining muammolari va ularning hal etish yo‘llari tahlil qilinadi. Ekologik soliqlarning kichik va o‘rta biznesga ta’siri, ularning iqtisodiy samaradorligi, qayta tiklanuvchi energiya manbalarini rag‘batlantirishdagi roli hamda yangi soliq mexanizmlarini ishlab chiqish zarurati yoritilgan. Shuningdek, soliq siyosatining shaffofligi va raqamli texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajribalar asosida yashil soliqlarning iqtisodiy va ijtimoiy jihatlari baholanib, uzoq muddatli barqaror rivojlanish uchun samarali soliq strategiyalarini ishlab chiqish taklif etiladi.