TERMOSTATIK XONALARDA HARORATNI NAZORAT QILISH: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada termostatik xonalarda haroratni nazorat qilishning dolzarb muammolari va ularni hal qilish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Kimyo, biologiya va farmatsevtika sohasidagi akkreditatsiyalangan laboratoriyalar uchun haroratni barqaror saqlash muhim ahamiyatga ega. Maqolada haroratni monitoring qilish usullari, termometrlarning metrologik tasdiqlash choralari va signal sozlamalarini aniqlash usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot FD V 08-601 hujjatiga asoslanib, xonaning harorat barqarorligini ta’minlashda monitoring termometrlaridan foydalanishning samaradorligini baholaydi.