CHET TILLARNI OʻQITISH METODIKASIDA INNOVATSION YONDASHUVLAR VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI QOʻLLASH MASALALARI (Modern education and development, 2025)
Chet tillarini o'qitish sohasida innovatsion yondashuvlar va axborot texnologiyalarining integratsiyasi tadqiqot va rivojlantirishning hal qiluvchi sohasi sifatida paydo bo'ldi. Ushbu maqola chet tilini o'qitishning pedagogik amaliyotida innovatsion metodologiya va axborot texnologiyalaridan foydalanish bilan bog'liq ko'p qirrali masalalarni o'rganadi. Pedagogika, texnologiya va til o'rganishning kesishishini o'rganib chiqib, ushbu tadqiqot chet tillarini o'qitish samaradorligi va faolligini oshirish uchun innovatsion yondashuvlarni o'z ichiga olishning ahamiyatini ochib beradi. Onlayn platformalar, til oʻrganish ilovalari, virtual reallik vositalari va raqamli resurslar kabi turli axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali oʻqituvchilar oʻquvchilarning turli ehtiyojlari va xohishlariga javob beradigan dinamik va interaktiv til oʻrganish muhitini yaratishi mumkin. Mavjud tadqiqot va nazariy asoslarga tayangan holda, ushbu maqola xorijiy tillarni o'qitish metodologiyasida innovatsion yondashuvlar va axborot texnologiyalarini integratsiyalashuvi bilan bog'liq muammolar va imkoniyatlarni o'rganadi. Muvaffaqiyatli amalga oshirish strategiyalari va natijalarini ko'rsatish uchun amaliy misollar va amaliy misollar muhokama qilinadi, til o'rganish tajribasini qayta aniqlash uchun texnologiyadan foydalanishning o'zgaruvchan salohiyatini ta'kidlaydi. Oxir oqibat, ushbu maqola zamonaviy ta'lim sharoitida o'quvchilar o'rtasida samarali muloqot, madaniy tushunish va tilni bilishni rivojlantirish uchun innovatsion metodologiya va axborot texnologiyalarini qo'llash muhimligini ta'kidlab, chet tillarini o'qitishning rivojlanayotgan manzarasi haqida tushuncha berishga qaratilgan.