АЁЛЛАР ТАДБИРКОРЛИГИ: ҲУҚУҚИЙ КАФОЛАТЛАР ВА РИВОЖЛАНИШ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ (Modern education and development, 2025)
Ушбу илмий мақолада аёллар тадбиркорлигининг ҳуқуқий кафолатлари ва ривожланиш тенденцияларига оид тадқиқот амалга оширилади. Мақолада аёллар тадбиркорлигини ривожлантириш учун давлат томонидан амалга оширилаётган ҳуқуқий ва иқтисодий қўллаб-қувватлашлар, шунингдек, ушбу соҳадаги муаммолар ва имкониятлар тўғрисидаги таҳлиллар олиб борилади. Хусусан, Ўзбекистонда аёллар тадбиркорлигини қўллаб-қувватлашга қаратилган дастурлар ва уларнинг самарадорлиги, гендер тенглигини таъминлаш, молиявий ёрдам ва ҳуқуқий кафолатлар борасидаги муаммолар муҳокама қилинади. Мақолада аёллар тадбиркорлиги ривожидаги барча асосий тенденциялар, уларнинг ижтимоий-иқтисодий ривожланишга қўшган ҳиссаси ва гендер тенглигини таъминлашдаги аҳамиятига эътибор қаратилади. Мазкур тадқиқот аёллар учун тадбиркорлик муҳитини яхшилаш, уларнинг иқтисодий мустақиллигини таъминлаш ва иқтисодий тараққиётга ҳисса қўшишга қаратилган асосий тавсияларни ўз ичига олади. Тадқиқот натижалари аёллар тадбиркорлигини ривожлантиришга оид ҳуқуқий кафолатлар ва ривожланиш тенденцияларининг мураккаб хусусиятларини яққол намоён этди. Ўтказилган таҳлил ва тадқиқотлар аёллар тадбиркорлигини қўллаб-қувватлаш бўйича Ўзбекистонда амалга оширилган тадбирлар, муаммолар ва самарадорликка оид натижалар кўрсатилган.