,,BOSH MIYA YARIMSHARLARI FUNKSIYONAL ASSIMETRIYASI VA DIAGNOSTIKASI’’ (Modern education and development, 2025)
Bosh miyaning ikki yarim shari - chap va o'ng yarim sharlari, o'ziga xos va bir-birini to'ldiruvchi funksiyalarni bajaradi. Ularning har biri o'ziga xos kognitiv, motor va sezgir vazifalarni bajarishga mas'uldir. Yarim sharlarning funksional asimetriyasi, ya'ni ularning turli vazifalarni bajarishdagi farqlari, insonning psixologik va nevrologik xususiyatlarini shakllantiradi. Ushbu maqolada bosh miya yarim sharlarining funksional asimetriyasi, uning fiziologik asoslari va diagnostika usullari haqida so'z boradi.