OʻSIMLIKLAR QOPLAMINING MINTAQALAR BOʻYLAB TARQALISH QONUNIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Yer yuzidagi o'simlik qoplami o'ziga xos ekologik, iqlimiy va geografik naqshlarga ko'ra taqsimlanadi.  Ushbu taqsimot naqshlarini tushunish ekologiya, tabiatni muhofaza qilish va erni boshqarish uchun juda muhimdir.  O'simliklarning tarqalishi iqlim zonalari, topografik o'zgarishlar, tuproq tarkibi va inson faoliyati.  Ushbu maqola o'simliklarning tarqalishiga ta'sir qiluvchi asosiy omillarni va turli mintaqalarda kuzatilgan asosiy naqshlarni o'rganadi.