IJTIMOIY PEDAGOGIKA: FAN VA AMALIY FAOLIYAT SOHASI SIFATIDA (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy pedagogika fanining mazmun-mohiyati, uning ilmiy-nazariy asoslari hamda amaliy faoliyat sohasi sifatida tutgan o‘rni keng yoritilgan. Maqolada ijtimoiy pedagogikaning asosiy maqsad va vazifalari, insonning ijtimoiy muhitga moslashuvi jarayonida bu sohaning tutgan o‘rni, shuningdek, yoshlar, bolalar, ijtimoiy himoyaga muhtoj guruhlar bilan ishlash yo‘nalishlari tahlil qilingan. Ijtimoiy pedagogikaning ta’lim muassasalari, oilalar, jamoat tashkilotlari va nodavlat sektoridagi amaliy faoliyati haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, mazkur fan sohasining jamiyat taraqqiyotida, inson huquqlari va manfaatlarini himoya qilishda tutgan dolzarb ahamiyati asoslab berilgan.