BADIIY ASARLARNING PSIXOLOGIK TAHLILI VA UNING AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada badiiy asalarning psixologik tahlili va uning ahamiyati haqida ma`lumotlar beriladi. Dunyo adabiyotining ilg'or namoyandalari ijod laboratoriyasiga teran nazar tashlaydigan bo'lsak, shu choqqacha yashab, asarlardan-asrlarga o'tib, ruhoniy olamimizdagi savollarga javob bo'lgulik adabiy merosning fazilatlari haqida so'z yuritganda, avvalo, inson psixikasini, xarakterini to'laqonli ochib berishi, obrazlilikni jiddiy ishlashi natijasi ekanligi ayonlashadi. Obrazli tafakkur - ruhiy tafakkurdan oziqlanadi. Ruhiy tafakkur - insonning "men"ida shakllanadi.