MATEMATIKA FANINI OʻQITISHDA QOʻLLANILADIGAN ZAMONAVIY METODLAR (Modern education and development, 2025)
Matematika ta'limi sohasida zamonaviy metodlar, o‘quvchilarga faqat matematik bilimlarni berishdan tashqari, ularni amaliy ko‘nikmalar va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan. An'anaviy o‘qitish metodlari bilan taqqoslaganda, zamonaviy metodlar talabalarning faolligini oshiradi va o‘rganish jarayonini qiziqarli va samarali qiladi. Ushbu maqola, matematika fanini o‘qitishda qo‘llaniladigan zamonaviy metodlarning turlarini keng yoritib, ularning ta'lim jarayoniga qanday ta'sir qilishini tahlil qiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar, interaktiv va kooperativ metodlar, loyiha asosida o‘rganish va shaxsiylashtirilgan o‘qitish usullari haqida batafsil ma'lumot beradi.