BIZ ZOʻRAVONLIKKA QARSHIMIZ (Modern education and development, 2025)
Maktab — bu oʻquvchilar uchun bilim olish, rivojlanish va ijtimoiy koʻnikmalarni shakllantirishning eng muhim joylaridan biridir. Ammo, maktabda ham zoʻravonlikning mavjudligi bu jarayonni sezilarli darajada buzishi mumkin. Zoʻravonlik — bu jismoniy, ruhiy yoki emosional zarar etkazishga yoʻnaltirilgan xatti-harakatlar toʻplamidir. Maktabda zoʻravonlik nafaqat oʻquvchilarning bir-biriga nisbatan qoʻllanadigan shaxsiy hujumlar, balki oʻqituvchilarga nisbatan ham boʻlishi mumkin.