KOMBINATORIKA MASALALARI VA NYUTON BINOMI (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqola kombinatorika sohasidagi asosiy tushunchalar va masalalarni, shuningdek, algebra va kombinatorikaning muhim bog'liqligi bo'lgan Nyuton binomini o'rganadi. Maqolada o'rin almashtirishlar, o'rinlashtirishlar, guruhlashlar kabi kombinatorika elementlari, ularni hisoblash formulalari va turli xil amaliy masalalarni yechishda qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Bundan tashqari, Nyuton binomi teoremasi, uning kombinatorik talqini va binomial koeffitsiyentlarning xossalari batafsil yoritiladi.