ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИДА ПСИХОЛОГИЯНИНГ АҲАМИЯТИ (Modern education and development, 2025)
Мазкур мақолада ички ишлар органларида психологиянинг аҳамияти, психология тадқиқотчилари инсон хатти-ҳаракатларини тушунтириш учун ақлий ишлов бериш моделлари, бошқа соҳалари ва когнитив фан, тилшунослик ва иқтисод каби бошқа замонавий фанлар билан бирлаштирилди. Психология кўпроқ фанлараро ёндашувни олади ва инсоний бўлмаган субъектлар ва сунъий интеллектни ўрганишни ўз ичига олади. Фалсафий нуқтаи назардан, инсон онги ва унинг жараёнлари ҳақидаги чора-тадбирлар ёритилиб, фаолиятига таъллуқли хулосалар ишлаб чиқилган.