ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИ-ҚОНУН ҲИМОЯСИДА (Modern education and development, 2025)
Мазкур мақолада инсон ҳуқуқлари-қонун ҳимоясида бўлиб, миллати, жинси, ирқи ёки этник келиб чиқиши, ранги, дини, тили ёки бошқа ҳуқуқий мақомидан қатъий назар, ҳеч қандай камситишларсиз барча учун хосдир. Инсон ҳуқуқлари яшаш ҳуқуқи каби энг асосий ҳуқуқлардан тортиб, муносиб турмуш тарзини таъминлашга хизмат қиладиган таълим олиш, меҳнат қилиш ёки ижтимоий таъминот олиш каби ҳуқуқлар бўйича тавсиялар ишлаб чиқилган.