O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA MAVJUD IBORALARNING QIYOSIY TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tili iboralari va ularning ingliz tilidagi muqobillari tahlil qilinadi. Iboralar har bir xalqning madaniyati va dunyoqarashini aks ettiruvchi muhim til birliklari bo‘lib, ularning tarjimasi to‘g‘ridan-to‘g‘ri emas, balki kontekst va ma’no jihatidan ekvivalent topish orqali amalga oshiriladi. Maqolada aql, holat, hissiyot, boylik va kambag‘allik, shuningdek, insonning shaxsiy xususiyatlariga oid o‘zbekcha iboralar va ularning ingliz tilidagi eng yaqin ma’no jihatidan mos keluvchi variantlari keltirilgan. Natijada, ikki til o‘rtasidagi iboraviy mosliklar va ularning semantik jihatlari yoritiladi. Ushbu tadqiqot tarjimonlar, lingvistlar va til o‘rganayotganlar uchun foydali bo‘lishi mumkin.