MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISHDA BADIIY KITOBLARNING O`RNI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar savodxonligini shakllantirishda badiiy adabiyotlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Bolalarning nutqini rivojlantirish, so‘z boyligini kengaytirish, tinglash va tushunish ko‘nikmalarini mustahkamlashda badiiy kitoblarning tutgan o‘rni amaliy misollar va ilmiy manbalar asosida ochib beriladi. Tadqiqotda metodik yondashuvlar orqali badiiy adabiyotlarning ta’siri o‘rganilib, muhim xulosalar va takliflar ilgari suriladi.