MUTIPLIKATIV FUNKSIYALAR VA EYLER FUNKSIYASIGA DOIR MISOL VA MASALALAR YECHISH (Modern education and development, 2025)
Multiplikativ funksiyalar va Eyler funksiyasi sonlar nazariyasining muhim bo‘limlaridan biridir. Multiplikativ funksiyalar, asosan, sonlarning bo‘linish xususiyatlariga bog‘liq bo‘lib, ular sonlar orasidagi o‘zaro bog‘lanishni tushunishda yordam beradi. Eyler funksiyasi esa natural sonlarning to‘liq bo‘linadigan sonlar sonini aniqlashda qo‘llaniladi va uning sonlar nazariyasida keng qo‘llanilishi mavjud. Ushbu bo‘limda, multiplikativ funksiyalar va Eyler funksiyasining asosiy tushunchalari, ularning formulalari va amaliy misollarni yechish jarayoni tahlil qilinadi.