LEJANDR VA YAKOBI SIMVOLLARI VA ULARNING XOSSALARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Lejandr va Yakobi simvollarining asosiy tushunchalari va ularning xossalari ko‘rib chiqiladi. Lejandr simvoli orqali kvadratik qoldiqlar nazariyasining asosiy tamoyillari yoritilib, uning Euler kriteriy va Gauss teoremalari bilan bog‘liqligi tushuntiriladi. Shuningdek, Yakobi simvoli Lejandr simvolining umumlashmasi sifatida ko‘rib chiqilib, uning asosiy xossalari va hisoblash usullari bayon etiladi. Maqolada ushbu simvollarning sonlar nazariyasidagi o‘rni va amaliy qo‘llanilishi ham muhokama qilinadi.