CHEKLANGAN IMKONIYATLARI BO'LGANLARGA QULAY YASHASH MUHITI TAQDIM ETISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola nogironlar uchun teng imkoniyatlar yaratish va ularning jamiyatdagi faol ishtirokini ta'minlash zaruriyati haqida. Asar nogironlarning ta'lim, ish, jismoniy va ijtimoiy infratuzilmasi sohalarida yaratilishi kerak bo'lgan qulay sharoitlarni ko'rib chiqadi. Maqolada nogironlar uchun imkoniyatlarni kengaytirish, jamiyatda ongni o'zgartirish va ularga to'liq huquq bilan yashash imkoniyatini yaratish muhimligi ta'kidlanadi. Bunda nogironlarning o‘zlarini jamiyatning teng huquqli fuqarolari sifatida his etishlari uchun ular uchun maxsus infratuzilma, ta'lim tizimi va ish bilan ta'minlash, shuningdek ijtimoiy va madaniy qo‘llab-quvvatlash tizimlarining mavjudligi muhim o‘rin tutadi. Maqola, shuningdek, nogironlarga qarshi stereotiplarga qarshi kurashish va ularni jamiyatda hurmat bilan qabul qilish zarurligini ta'kidlaydi.