SPORTGA QIZIQISHNI TARG‘IB QILISHDA PEDAGOGNING ROLI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada pedagogning sportga qiziqishni targ‘ib qilishdagi roli, jismoniy tarbiya va sportning taʼlim jarayoniga integratsiyasini ko‘rib chiqishga bag‘ishlangan. Maqolada pedagoglarning yoshlar orasida sportga bo‘lgan qiziqishni uyg‘otish, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, jamoaviy ishlash va psixologik rivojlanishga yordam berishdagi asosiy vazifalari va metodikalar tasvirlangan. Shuningdek, sportga qiziqishni targ‘ib qilishda zamonaviy texnologiyalar va ota-onalar bilan hamkorlikning ahamiyati ham ko‘rsatiladi. Maqolada pedagogik ishlarning samaradorligi, sportga qiziqishni oshirish orqali olingan ijobiy natijalar va pedagoglarning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati haqida ham so‘z borib o‘tilgan.