ISLOM MEROS HUQUQIDA AYOLLARNING ULUSHLARI: “SIROJIYA” VA “AHKOM AL-MAVORIS” ASARLARINING QIYOSIY TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Islom meros huquqi (faroiz ilmi) doirasida ayollarning ulushi haqidagi masala dolzarb ahamiyatga ega. Chunki Qur’onda aniq belgilangan meros ulushlari ichida erkak va ayol qarindoshlar o‘rtasidagi nisbatlar ko‘pincha e’tiborni tortadi. Xususan, hozirgi kunda ba’zi munozaralarda islomdagi meros taqsimoti ayollarga nisbatan adolatsiz emasmikan degan savollar ko‘tariladi