TEMIR YO‘L TRANSPORTIDA POYEZDLAR HARAKATINI BOSHQARISH VA NAZORAT QILISH TIZIMLARIDA QO‘LLANILADIGAN DASTURLANADIGAN MANTIQIY KONTROLLERLARNING TURLARI VA ULARGA QO‘YILADIGAN TALABLAR (Modern education and development, 2025)
Bu maqolada dasturlanadigan mantiqiy kontrollerlar (DMK) ning transport yo‘l transport sohasining avtomatika va telemexanika qurilmalarini nazorat qilish va boshqarishdagi jarayonidagi afzallik haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Xorijiy mamlakat temir yo‘llarida transportida poyezdlar harakatini boshqarish va nazorat qilish tizimlarida qo‘llaniladigan dasturlanadigan mantiqiy kontrollerlarning turlarining tahlili keltirib o‘tilgan. Shuningdek dasturlanadigan mantiqiy kontrollerlarning temir yo‘l transportida qo‘llashda ularga qo‘yiladigan talablar bo‘yicha ma’lumotlar tahlili o‘tkazilgan.