SINOV LABORATORIYALARINI AKKREDITLASHTIRISH: ME’YORIY-TEXNIK HUJJATLAR TALABLARI VA ULARNING AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Sinov laboratoriyalarini akkreditlashtirish sifat nazorati uchun muhim jarayondir. Bu laboratoriyalar me’yoriy hujjatlar asosida ishlashi kerak. Akkreditatsiya natijasida laboratoriyalar ishonchlilik darajasini oshiradi. Xalqaro standartlarga muvofiqlik ta'minlanadi. Akkreditatsiya laboratoriyalarni ilmiy va texnik jihatdan rivojlantirishga yordam beradi. Bunda ISO/IEC 17025 standarti muhim ahamiyat kasb etadi. Me’yoriy hujjatlar sifat tizimini boshqarishda muhim rol o‘ynaydi. Akkreditatsiya natijasida raqobatbardoshlik oshadi va mijoz ishonchi mustahkamlanadi.