AKTIVLARNI BAHOLASHDA ISHLATILADIGAN STRATEGIYALAR VA ULARNING SAMARADORLIGI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarida aktivlarni baholashda qo‘llaniladigan strategiyalar va ularning samaradorligi tahlil etiladi. Aktivlar baholash jarayoni bankning moliyaviy barqarorligini ta’minlash, risklarni boshqarish va investitsiya qarorlarini qabul qilishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada aktivlarni baholashning asosiy metodologiyalari, jumladan, diskontlangan naqd pul oqimlari, bozor qiymati va xarajatlar usullari ko‘rib chiqiladi. Har bir strategiyaning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, amaliyotdagi qo‘llanilishi misollar bilan yoritiladi. Shuningdek, maqolada raqamli transformatsiya va moliya texnologiyalarining aktivlarni baholash jarayoniga ta’siri ham muhokama qilinadi. Natijada, maqola tijorat banklari uchun optimal aktivlarni baholash strategiyalarini tanlashda yo‘l-yo‘riq ko‘rsatadi va ularning samaradorligini oshirish uchun tavsiyalar beradi.