DUTOR VA O‘ZBEKONA URF-ODATLAR: TARIXIY MEROS VA ZAMONAVIY AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada dutorning o‘zbek xalqining urf-odatlari, madaniyati va tarixiy rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. Dutor nafaqat musiqiy asbob, balki milliy o‘zlik va madaniy meros timsoli sifatida ham muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada dutorning kelib chiqishi, uning turli davrlardagi ijtimoiy-ma’naviy hayotdagi roli hamda xalq og‘zaki ijodi va an’anaviy san’at bilan aloqadorligi yoritiladi.