KIBERXAVFSIZLIK VA SHAXSIY MA’LUMOTLARNI HIMOYA QILISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu  maqolada kiberxavsizlikning elementlari va uning  kompyuterlar, serverlar, mobil qurilmalar, elektron tizimlar, tarmoqlar va  ma’lumotlarni zararli hujumlardan himoya qilish usullari haqida ma’lumotlar  berilgan. Mazkur maqola xavfsizlik prinsiplari, muhim xavfsizlik nazorati va  kiberxavfsizlikning eng yaxshi amaliyotlarini o’z ichiga olgan xavfsizlik asoslarini  tushuntirib beradi. Xavfsizlik dasturlari potensial zararli dasturlarni foydalanuvchining xatti- harakatlarini tahlil qilish va yangi infeksiyalarni qanday yaxshiroq aniqlashni o’rganish  uchun yo’l yo’riqlar ko’rsatilgan.