INFLYATSIYA SHAROITIDA IQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH STRATEGIYALARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola inflyatsiya sharoitida iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash uchun samarali strategiyalarni tadqiq etadi. Inflyatsiyaning iqtisodiy o‘sish, iste’mol bozori va investitsiyalarga ta’siri tahlil qilinadi. Pul-kredit siyosati, fiskal choralar va narxlarni nazorat qilish mexanizmlari kabi asosiy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, global iqtisodiy inqirozlar misolida davlatlarning moslashuv strategiyalari va ularning natijalari o‘rganiladi. Maqola inflyatsiyaga qarshi kurashda muvozanatli iqtisodiy siyosat yuritishning dolzarbligini ta’kidlaydi va amaliy tavsiyalar beradi.