MATEMATIK MODELLASHTIRISHNING UMUMTA’LIMDAGI RO`LI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada matematik modellashtirishning umumta’lim tizimidagi ahamiyati, ta’lim jarayoniga integratsiyasi va o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirishdagi roli o‘rganiladi. Tadqiqot davomida modellashtirish usullarining o‘quvchilarning muammoli vaziyatlarni hal qilish qobiliyatiga ta’siri, real hayotdagi masalalarni tushunish va matematik tafakkurni shakllantirishdagi samaradorligi tahlil qilindi. Shuningdek, modellashtirishning o‘qituvchilar faoliyatidagi o‘rni va zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unligi muhokama qilinadi.