“TANOBCHILAR” SATIRASIDA XALQNING IQTISODIY HAYOTI TASVIRI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Muhammad Aminxo’ja Muqimiyning hayoti va ijodi haqida ta’riflar keltirilgan. Hayot  yo’lidagi haqiqatlar,  ilmni qay darajada qadrlagani haqida so‘z olib borilgan. O’zi yashagan davrda ijtimoiy-iqtisodiy jarayon haqida ya’ni aholining adolat darajasi haqida tanobchilar asaridan parchalar keltirib o’tilgan. Muqimiyning hayotini va asarlarini nafaqat O‘zbekistonda balkim butun dunyoda keng jamoatchilikka yetkazish muhim ahamiyat kasb etadi.