СОҒЛОМ ТУРМУШ ТАРЗИНИ ШАКЛАНТИРИШДА ТАШКИЛИЙ-ИҚТИСОДИЙ МЕХАНИЗМЛАР МУАММОЛАРИ (Modern education and development, 2025)
Соғлом  турмуш тарзини шаклантиришда ташкилий-иқтисодий механизмларни ишлаб чикиш бир неча сабабларга кўра муҳим аҳамиятга эга яъни саломатликни яхшилаш, иқтисодий самарадорлик, таълим ва маълумот,ташкилий механизмлар орқали аҳолига соғлом  турмуш тарзининг аҳамияти ҳақида маълумот бериш,саломатликни сақлаш бўйича билимларни ошириш, давлат сиёсати яъни давлат томонидан sog‘lom turmush tarzini қўллаб-қувватлаш учун ташкилий механизмлари ишлаб чиқиш ва саломатликни сақлашни таъминлашда давлатнинг роли, шунингдек ижтимоий барқарорлик, у  соғлом  турмуш тарзини шаклантириш ижтимоий барқарорликни таъминлайди хамда одамлар орасида ижтимоий муносабатларни яхшилайди. соғлом  турмуш тарзини шаклантиришда ташкилий-иқтисодий механизмларни ишлаб чиқиш, саломатликни яхшилаш, иқтисодий самарадорликни ошириш, ижтимоий барқарорликни таъминлаш ва давлат сиёсатида муҳим аҳамиятга эга. Бу механизмларнинг самарали ишлаши аҳоли саломатлиги ва давлат иқтисодиёти учун фойдали натижаларни беради.