O’SMIR YOSHDAGI QIZLARNING TARBIYASIDAGI O’ZGARISHLAR VA ULARNING KELIB CHIQISH SABABLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada oʻsib kelayotgan o‘smir yoshdagi qizlarning tarbiyaviy muammolari va ularning sabablari o‘rganilgan. Ayniqsa, oilaviy muhit, ijtimoiy tarmoqlar va zamonaviy madaniy qadriyatlarning o‘zgarishi qizlarning tarbiyaviy holatiga qanday ta’sir etayotgani tahlil qilinadi. Kiberzo‘ravonlik, depressiya, o‘z-o‘ziga zarar yetkazish va noto‘g‘ri ijtimoiy ta’sirlar natijasida yuzaga keladigan muammolar chuqur o‘rganilib, ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola ota-onalar, pedagoglar va sotsiologlar uchun foydali ma’lumot manbayi bo‘lib xizmat qiladi.