ONLAYN ARBITRAJ: RAQAMLI DAVRDA NIZOLARNI HAL ETISHNING YANGI BOSQICHI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada onlayn arbitraj tushunchasi, uning paydo bo‘lish sabablari va xalqaro arbitraj tizimida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning keng qo‘llanilishi natijasida arbitraj jarayonlari ham elektron shaklga o‘tayotgani va bu bilan bog‘liq huquqiy muammolar, xususan arbitraj “joyi” ning aniqlanishi, delokalizatsiya va mahalliy qonunchilik bilan aloqasi yoritib beriladi. Gonkong xalqaro arbitraj markazi tajribasi misolida onlayn arbitrajning huquqiy asoslari va afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Maqolada xalqaro tijorat arbitraji global tus olayotgani va an’anaviy hududiy chegaralardan chiqayotgan tendensiyalar yoritiladi.