SHIZOFRENIYANING NEGATIV BUZILISHLARINI TAHLIL QILISHNING ZAMONAVIY TUSHUNCHALARI (Modern education and development, 2025)
Asoslash: endogen-protsessual patologiyada negativ buzilishlar muammosining nazariy jihatlari tegishli tadqiqot vazifasidir. Agar progressiv shizofreniyadagi nuqson sezilarli darajada o'rganilgan bo'lsa, shizofreniya spektri kasalliklarida defitsit buzilishlarining tuzilishi qo'shimcha o'rganishni talab qiladi.Ushbu maqolada shizofreniyaning asosiy simptomologiyasi hisoblangan negativ sindromning xususiyatlari, uning paydo bo'lishi va rad etilishi haqida fikr berilgan.