O’ZBEKISTON AHOLISINING DEMOGRAFIK TARKIBI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolamda O’zbekiston aholisining demografik tarkibi,uning o’ziga xos xususiyatlari va mamlakatning ijtiomiy-iqtisodiy rivojlanishdagi o’rnini batafsil yoritib beraman .Tadqiqotlar aholining umumiy soni,yosh guruhlariga bo’linishi,hududiy taqsimlanishi,milliy tarkibi,diniy e’tiqodi va urbanizatsiya jarayonlari tahlil qilingan.Aholi o’zish sur’atlari,tabiiy va migratsion o’zgrishlar mamlakatning demografik dinamikasida muhim o’rin tutayotganini ko’rsatib beraman.O’zbekistondagi yosh aholi ulushining yuqoriligi va butun holatning  iqtisodiy o’sishiga ta’siri,shuningdek millatlararo totuvlik va diniy bag’rikenglikning ahamiyati haqida ham ma’lumot berib o’taman.In this article, I will elaborate on the demographic composition of Uzbekistan's population, its unique characteristics, and its role in the country's socio-economic development. The study analyzes the total population, age groups, regional distribution, ethnic composition, religious beliefs, and urbanization processes. It highlights the significance of population growth rates, natural and migratory changes, in shaping the demographic dynamics of the nation. The analysis also emphasizes the impact of a high proportion of young people on economic growth, as well as the importance of interethnic harmony and religious tolerance.В данной статье я подробно освещаю демографический состав населения Узбекистана, его уникальные особенности и роль в социально-экономическом развитии страны. Исследование включает анализ общей численности населения, возрастных групп, территориального распределения, национального состава, религиозных убеждений и процессов урбанизации. Подчеркивается значение темпов прироста населения, естественных и миграционных изменений в формировании демографической динамики страны. Особое внимание уделяется влиянию высокого уровня молодого населения на экономический рост, а также значению межнационального согласия и религиозной терпимости.