JAMOAVIY SPORT FAOLIYATI SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLAR (O‘SMIR FUTBOLCHILAR MISOLIDA) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o‘smir futbolchilar misolida jamoaviy sport samaradorligiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilinadi. Jamoada o‘zaro munosabatlar, motivatsiya, liderlik, murabbiy bilan munosabatlar, stressni yengish usullari va shaxsiy xususiyatlarning jamoaviy samaradorlikka bo‘lgan ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari o‘smir yoshidagi futbolchilar uchun psixologik qo‘llab-quvvatlash va samarali motivatsiya usullarini ishlab chiqishda amaliy ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin. Ushbu maqola sport psixologiyasining muhim jihatlarini o‘rganib, o‘smir futbolchilar uchun ijtimoiy va psixologik rivojlanish omillarining jamoaviy faoliyatdagi rolini yoritadi.В данной статье анализируются социально-психологические факторы, влияющие на эффективность командной спортивной деятельности на примере юных футболистов. Рассматривается влияние взаимных отношений в команде, мотивации, лидерства, взаимодействия с тренером, методов преодоления стресса и личностных характеристик на командную эффективность. Результаты исследования могут иметь практическое значение для разработки психологической поддержки и эффективных мотивационных методов для молодых футболистов. В статье рассматриваются важные аспекты спортивной психологии и роль социальных и психологических факторов в командной деятельности юных спортсменов.