BIRLAMCHI TIBBIY XIZMATLARNI TASHKIL QILISHNING XALQARO TAJRIBASI VA MOLIYALASHTIRISHNING XALQARO AMALIYOTI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola birlamchi tibbiy xizmatlarni tashkil qilishning xalqaro tajribasini va ularning moliyalashtirish amaliyotini tahlil qiladi. Maqolada birlamchi tibbiy xizmatlarning turli mamlakatlardagi tashkil etilishi va moliyalashtirish tizimlari, jumladan, Kanada, Shvetsiya, Buyuk Britaniya va AQSh kabi davlatlarda qo'llanilayotgan usullar ko'rib chiqiladi. Tadqiqotda davlat tomonidan moliyalashtirilgan tizimlarning samaradorligi va ijtimoiy adolatni ta'minlashdagi o'rni, shuningdek, bozor asosidagi yondashuvlarning kamchiliklari tahlil etiladi. Maqola shuningdek, tibbiy xizmatlarni moliyalashtirishda soliqlar, sug'urtalash va xususiy sektorning roli haqida xulosa chiqaradi. Birlamchi tibbiy xizmatlar tizimini samarali tashkil etish va moliyalashtirishda davlat, bozor va fuqarolar o'rtasidagi muvozanatli yondashuv zarurligini ta’kidlaydi.